14 December 2015

Er is een nieuwe toekomst voor de armaturenfabriek van Philips in Emmen gevonden: met hulp van de NOM opent investeerder Chezz Partners twee nieuwe bedrijven in Emmen, en gaat daarbij bij voorkeur personeel van de Philips-fabriek werven. Philips stelt daarvoor omscholingsbudget beschikbaar. De fabriek telt honderdveertig vaste medewerkers en honderd uitzendkrachten. De transitie wordt al op korte termijn ingezet en moet eind 2016 volledig rond zijn.

Chezz Partners is een bedrijf uit Breda dat investeert in hightech mkb-bedrijven. Het heeft sinds zijn oprichting in 2003 zes bedrijven onder zijn hoede genomen, waaronder Atus, Wilting en Vitelec.

Het eerste bedrijf gaat zich toeleggen op de ontwikkeling en verkoop van slimme, energiezuinige straatverlichting. Het assortiment wordt later uitgebreid met producten die een rol spelen bij het beheren van openbare ruimtes en infrastructuur in het kader van smart cities en smart spaces. Voor het tweede bedrijf wordt de Philips-fabriek omgebouwd tot een hightech productieomgeving waar wordt geproduceerd voor bedrijven die actief zijn op het gebied van communicatietechnologie, draadloze producten en personal health.

De nieuwe bedrijvigheid is het resultaat van een taskforce onder leiding van voormalig VNO-NCW-voorzitter Bernard Wientjes voor de toekomst van de fabriek. Deze was ingesteld op initiatief van de Commissaris van de Koning nadat Philips vorig jaar aankondigde de fabriek eind 2016 te willen sluiten.

ASML special