Alexander Pil
11 June 2009

Slechts 6 procent van de venture capitalists verwacht de komende drie jaar te investeren in de halfgeleidersector. Ontwikkelaars van medische apparatuur mogen zich wel verheugen op belangstelling van VC‘s, 37 procent van hen ziet groei op dat terrein. Software en telecom komen op respectievelijk 22 en 15 procent uit. Dat blijkt uit de 2009 Global Venture Capital Survey van Deloitte en VC-associatie NVCA.

De grote winnar is schone technologie. Ruim 60 procent van de kapitaalschieters wil daar zijn investeringen vergroten. Iets meer dan een kwart van de ondervraagden zegt ook meer te gaan investeren in nieuwe media. De consumentenbranche en biofarma scoren 24 procent.

Op korte termijn ziet het er allemaal wat somberder uit. Van de zevenhonderd geïnterviewde VC‘s gaat ongeveer de helft het aantal bedrijven waarin het investeert, terugbrengen. Slechts 13 procent ziet dat juist groeien. Positief is dat de helft vindt dat het – ondanks de crisis – een fantastisch moment is om te investeren in veelbelovende ondernemingen.