Pieter Edelman
21 October 2008

Connect Systems, de divisie voor contractproductie van het Belgische IPTE, sluit zijn kabelfabriek in het Slowaakse Vrable. De activiteiten worden ondergebracht bij de pas geopende Roemeense fabriek in Oradea. Volgens het bedrijf is de Slowaakse vestiging ondertussen te duur geworden.

’Het Europese elektronicalandschap is de laatste jaren ingrijpend veranderd‘, licht CEO Luc Switten de sluiting toe. ’In 2002 begonnen we met onze backofficeactiviteiten in Oost-Europa met de opening van een kabelfabriek in Slowakije. Toentertijd was de extra capaciteit in Vrable de perfecte back-up voor onze West-Europese frontoffices. Maar met de groeiende koststructuur in Slowakije en het kleine marktpotentieel ten opzichte van andere Oost-Europese faciliteiten past de Slowaakse vestiging niet langer in onze strategie voor verdere uitbreiding in de Europese elektronicamarkt.‘

De sluiting is onderdeel van Connect Systems‘ reorganisatie in Oost-Europa waarbij het alle activiteiten concentreert in de nieuwe Roemeense vestiging. Die moet eind dit jaar de thuisbasis gaan vormen voor een aparte verkoopafdeling. Connect Systems heeft ook een productiefaciliteit voor de assemblage van high-end elektronica in het Tsjechische Kladno, die voor de lokale markt produceert. De Tsjechische markt is volgens Switten wel groot genoeg voor een eigen vestiging.