Paul van Gerven
13 November 2009

IPTE zag zijn omzet in het derde kwartaal met 17,5 procent dalen naar 41,8 miljoen euro. Het technologieconcern boekte een nettoverlies van 3 miljoen euro. De elektronicaspecialist zag zich daarom genoodzaakt verder in zijn personeelsbestand te snijden. De afgelopen maanden verdwenen er 161 banen. Er werken nu 1855 mensen bij het Genkse bedrijf, tegen 2395 eind vorig jaar.

De omzet bij IPTE‘s automatiseringsdivisie daalde van 15,2 miljoen euro in 2008 naar 14,3 miljoen euro nu. Het orderboek kreeg hardere klappen en zakte van 15,5 miljoen euro aan het einde van het tweede kwartaal naar 12,2 miljoen euro. Ook de surseanceaanvraag van de Australische klant Solar Systems vormde een flinke tegenvaller. IPTE heeft daar nog een vordering van 2,9 miljoen euro openstaan. Het management van IPTE houdt echter rekening met een doorstart, waarbij de expertise van IPTE essentieel zal zijn om de productielijn alsnog op te starten.

Topman Luc Switten stelde de toekomst van de automatiseringstak enkele maanden geleden ter discussie. Hij overweegt een verkoop – geen gemakkelijke opdracht in deze tijden – maar ook verdere sanering. In principe wil de CEO nog dit boekjaar een beslissing nemen.

De omzet voor onderaannemingsactiviteiten daalde eveneens in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, van 35,7 miljoen naar 27,5 miljoen. Lichtpuntje is het orderboek. Ten opzichte van het tweede kwartaal steeg dat van 50,7 naar 56,8 miljoen euro. IPTE is optimistisch dat dit herstel zich zal doorzetten, dit in tegenstelling tot de meer sombere prognoses voor de automatiseringsafdeling.

 advertorial 
Benelux RF Conference 2023 - PhD pitches

PhD pitches at the Benelux RF Conference

Learn about the latest trends and developments in high-end RF techniques. On 24 May, the Benelux RF Conference will take place in Nijmegen. New this year are the PhD pitches, in which young professionals present their research results. Make sure to reserve your seat in time and register now.