Silvia Stegeman
12 December 2007

De uitkomsten van Isense Staffings salarisonderzoek ’Verdien jij wat je waard bent?‘ laten zien dat veel IT‘ers ontevreden zijn over hun salaris. Maar liefst 38,8 procent meent dat hun salaris lager is dan marktconform. Vooral mbo‘ers beoordelen hun salarisniveau negatief. Bijna 44 procent van hen vindt het salaris te laag. Gedetacheerde IT‘ers zijn het meest positief. Zij horen nagenoeg allemaal bij de 13,8 procent van de ondervraagden die denkt meer dan de marktstandaard te verdienen.

Het gemiddelde salaris van de 300 respondenten is 3870 euro. Opvallend is dat mensen met havo als hoogst afgeronde opleiding gemiddeld 344 euro meer verdienen dan IT‘ers met een vwo-opleiding. Hbo‘ers verdienen 215 euro meer dan IT‘ers met alleen een havo-diploma.

Volgens het overgrote deel zijn de vooruitzichten zeer goed: 67 procent verwacht dat het salaris met bijna 10 procent zal stijgen. Met name de hoogopgeleide starters schatten hierbij hun kansen rooskleurig in. De krapte in de huidige markt is hierbij een belangrijke factor.