Alexander Pil
16 August 2010

IZT heeft een signaalgeneratorplatform geïntroduceerd dat de functies van verschillende conventionele RF-generatoren combineert in een compacte en flexibele RF-testbron. De IZT S1000 ondersteunt de meeste radiostandaarden zoals DAB, DAB+, DMB-Audio, DVB-T, FM-RDS, HD radio, Sirius en XM.

Moderne radiosystemen hebben meerdere ontvangers en kampen met verschillende ruis- en interferentiebronnen. De signalen kunnen van meer dan één bron afkomstig zijn, met onafhankelijke carriers en afwijkende modulatieformaten. Bovendien kunnen de ontvangers ook nog eens met elkaar interfereren. Om dit te kunnen testen hebben ingenieurs een apparaat nodig dat zulke geavanceerde signalen gecontroleerd en coherent kan genereren.

De IZT S1000 heeft de mogelijkheid om enkele of alle van zijn 31 virtuele signaalgeneratoren te combineren zodat aan de testeisen wordt voldaan. Elk kanaal heeft zijn eigen parameterset met onder meer de signaalcontent en de I/Q-datastroom. Het systeem kan overweg met maximaal 320 MS/s. Eenmaal gecreëerd, gaan de signalen naar een van de twee RF-synthesizers die verstembaar zijn over het frequentiegebied van 9 kHz tot 3 GHz. Aan Ram-geheugen is er 4 Gbyte aan boord, maar dit is uit te breiden tot 8 Gbyte.