Alexander Pil
28 April 2006

Imec had in 2005 een researchbudget van 196,6 miljoen euro, ruim 23 procent meer dan een jaar eerder. De groei was vooral te danken aan een toename in de inkomsten uit contractonderzoek. Het Leuvense onderzoekscentrum kan ook rekenen op een toelage van 35 miljoen euro van de Vlaamse overheid.

Een belangrijk aspect van Imecs missie is de doorstroming van kennis naar de Vlaamse industrie. In 2005 namen de Leuvenaren deel aan 57 projecten van het IWT, het Instituut voor de aanmoediging van innovatie door Wetenschap en Technologie in Vlaanderen. 139 Vlaamse bedrijven, waarvan 77 MKB‘s, werkten samen met Imec.

Imec constateert een trend dat steeds meer partnerbedrijven niet uit de ICT-sector komen. In 2005 was 45 procent niet-ICT‘er. Het nieuwe businessplan voor de komende vijf jaar waarover het momenteel overlegt met de Vlaamse overheid, benadrukt daarom ook het belang van het combineren van verscheidene technologieën.

Dit jaar verwacht Imec meer dan 200 miljoen euro budget te hebben. Vanuit verschillende hoeken in binnen- en buitenland komen positieve signalen die erop wijzen dat het instituut zijn voortrekkersrol in Vlaanderen en wereldwijd zal kunnen doorzetten.

 advertorial 
Benelux RF Conference 2023 - PhD pitches

PhD pitches at the Benelux RF Conference

Learn about the latest trends and developments in high-end RF techniques. On 24 May, the Benelux RF Conference will take place in Nijmegen. New this year are the PhD pitches, in which young professionals present their research results. Make sure to reserve your seat in time and register now.

Imec is op zoek naar ongeveer veertig nieuwe medewerkers. Met de Eindhovense vestiging erbij komt het totale banenaanbod zelfs boven de zestig. Het gaat om functies van informatici, onderzoekers en technici tot operators en juristen.