15 May 2018

Een gelegenheidsconsortium van vastgoedbedrijven en investeerders steekt 1,5 miljoen euro in Physee, een Delftse ontwikkelaar van slimme en energieopwekkende ramen. Het bedrijf gaat het kapitaal gebruiken om de productie op te schalen, nieuwe technologie door te ontwikkelen en te internationaliseren.

Physee heeft op dit moment twee producten in het assortiment. De Powerwindow is dubbelglas met in de randen geïntegreerde cigs-zonnecellen, de Smartwindow is glas voorzien van sensoren voor de temperatuur, licht, druk en luchtkwaliteit. ‘Onze Powerwindows zullen de gevel van het gebouw met al zijn moderne elektriciteit verbruikende technologieën autonoom maken en onze Smartwindows kunnen elk oud gebouw in een goed geïsoleerd slim gebouw omzetten’, zegt Physee-ceo Ferdinand Grapperhaus.

‘Schaalbare vastgoedoplossingen die het energieverbruik van gebouwen verbeteren en bijdragen aan de productiviteit van de beroepsbevolking, hebben een groot toepassingspotentieel en daarom enorme kansen om onze woonomgeving ‘Parisproof’ te maken. De ontwikkeling ervan is een uitdaging, omdat een conservatieve industrie afhankelijk is van talrijke stakeholders die niet gewend zijn te veranderen’, aldus Daan van der Vorm, ceo Vorm Ontwikkeling, bestuurslid van de Dutch Green Building Council en hoofdinvesteerder van het consortium.

In 2016 won Physee een half miljoen euro in de Green Challenge van de Nationale Postcode Loterij. Vorig jaar werd het eerste gebouw opgeleverd waarin de Powerwindows zijn geïnstalleerd.

 advertorial 
Microchip

Device lifecycle management for fleets of IoT devices

Microchip gives insight on device management, what exactly is it, how to implement it and how to roll over the device management during the roll out phase when the products are in the field. Read more. .

Physee_powerwindows
Het Rabobank-kantoor in Eindhoven is voorzien van Physees Powerwindows. Foto: Sam Anders