Alexander Pil
16 July 2010

Het Eindhovense KMWE Precision Systems and Components heeft een 50/50-joint venture gesloten met het Turkse Coskunöz Savunma va Havacilik. Die firma is een van de grootste productiebedrijven op het gebied van automatisering en luchtvaart in Turkije. De gecombineerde organisatie levert ’hoogwaardige, kwalitatieve, waardetoevoegende oplossingen aan de Turkse en internationale luchtvaart en de defensie-industrie voor beide lokale overheden‘.

’De nationale en internationale groei in Turkije en ook de defensiecompensatieorders maken deze regio een van de meest aantrekkelijke regio‘s om in te investeren‘, vindt KMWE-CEO Edward Voncken. ’Verder dragen de arbeidscondities en het kwaliteitsniveau van de werknemers bij aan het slagen van de investering. De joint venture zorgt voor nieuwe mogelijkheden om de gevraagde hooggekwalificeerde services te leveren aan de overheden in Nederland en Turkije en de internationale klanten in de vliegtuigindustrie.‘

Eindhovens Dagblad meldt dat de omzet van KMWE in de eerste helft van het jaar met 50 procent is gestegen. Ook in vergelijking met 2008 is er groei: plus 18 procent.