Nieke Roos
20 November 2006

Het Amerikaanse Salton introduceert een koffiezetapparaat dat tegelijk de weersverwachting geeft. De Melitta Smart Mill & Brew is uitgerust met het .Net Micro Framework en de Smart Personal Objects Technology (Spot) van Microsoft en haalt de informatie realtime binnen via de FM-gebaseerde MSN Direct-dienst uit Redmond. Behalve de huidige omstandigheden toont het ingebouwde lcd-scherm de neerslagkans, de voorspelling voor vandaag, morgen en overmorgen, weerwaarschuwingen en de tijden waarop de zon opkomt en ondergaat.

0611201627200
Via MSN Direct ontvangt de Melitta Smart Mill & Brew de actuele weersverwachting.

Spot is een verzameling hardware- en softwaretechnologieën bedoeld voor inbedding in kleine consumentenproducten zoals horloges en speelgoed. Kern hiervan is het .Net Micro Framework (de opvolger van .Net Embedded en TinyCLR). Dit low-end softwareplatform brengt de voordelen van grote broer .Net en ontwikkelomgeving Visual Studio naar goedkope toepassingen met beperkte processorkracht, weinig geheugen en laag energieverbruik.

Ook met alle technologie zet de Melitta Smart Mill & Brew nog steeds een lekker bakje troost, aldus fabrikant Salton. Het apparaat slikt zowel gemalen koffie als hele bonen. Omdat MSN Direct op dit moment uitsluitend beschikbaar is in de Verenigde Staten, is de machine voorlopig alleen daar verkrijgbaar. De adviesprijs bedraagt 200 dollar, inclusief de content van de Microsoft-dienst.