Paul van Gerven
17 March 2010

Koning & Hartman kondigt een volledig platte acht inch fanless panel-pc aan. De computer is uitgerust met multitouch (zoom, pan en roteren), wat wordt ondersteund met het bijgeleverde Microsoft Windows 7. Dit OS biedt verschillende nieuwe mogelijkheden, zoals handschriftherkenning, support van meer vreemde talen, op internet browsen, e-mail lezen, foto‘s en video‘s bekijken, spelletjes, navigatie en het schikken van files en folders.

Het front is conform IP64 en dus stof- en spatwaterdicht. Het capacitieve aanraakscherm met een hardheid van 7H (wat overeenkomt met kwarts) biedt voldoende bescherming tegen krassen. De antireflectiecoating reduceert lichtreflectie, verbetert de transmissie van het licht en zorgt voor een scherp beeld.

De panel-pc maakt gebruik van een 1,6 GHz Intel Atom N270-processor in combinatie met de 945GSE+ICH7M-chipset. De fanless processor en chipset zorgen ervoor dat het energieverbruik niet hoger is dan 32 watt bij een bedrijfstemperatuur van -10 tot 50 graden Celsius.

Koning & Hartman voorziet in verschillende montagemogelijkheden: panel mount, wall mount, rack mount, via stand of een arm.