Nieke Roos
3 May 2011

Kontron heeft twee enkelbordcomputers uitgebracht met AMD‘s G-serie van gecombineerde CPU/GPU‘s. Deze gebruiken de Fusion-architectuur, die reguliere X86-cores verbindt met programmeerbare vectorprocessoren voor graphics op één die. De KTA55/PITX is een 2,5 inch Pico-ITX-bordje voor grafische toepassingen met een kleine vormfactor, zoals digitale bebording en verkooppunten. De Microspace MSM-EO is een PC/104-Plus-gebaseerde SBC voor onder meer industriële en medische beeldverwerking en digitale signaalverwerking in SDR-systemen.

De KTA55/PITX bevat een AMD T44R met een enkele kern op 1,2 GHz of een 1,0 GHz dual-core T44N. Het Sodimm-slot biedt plek aan maximaal 4 GB DDR3-Ram. Het I/O-arsenaal bestaat uit aansluitingen voor onder meer Gigabit Ethernet, Sata3 (drie) en USB 2.0 (zes). Daarnaast heeft de SBC een DVI-I-output en een 24 bit dual-channel LVDS-interface voor graphics en een Mini PCI Express-connector voor uitbreiding. Preproductiemodellen komen beschikbaar in juli.

De Microspace MSM-EO combineert de enkelmotorige T44R op 1,2 GHz met een AMD Radeon HD6250-GPU en tot 4 GB aan DDR3-Ram. De SBC voorziet onder meer in twee Gigabit Ethernet-aansluitingen, vier seriële poorten (RS232/TTL), twee Sata-interfaces met Raid-ondersteuning en vier keer USB 2.0. Graphics zijn beschikbaar via VGA, LVDS en een digitale displayinterface voor Displayport-, DVI- of HDMI-signalen. Daarnaast zijn er busconnectoren voor 32 bit PCI (met vier sloten) en 16 bit Isa. Preproductiemodellen zijn verkrijgbaar vanaf augustus.