Nieke Roos
16 September 2008

Kontron heeft zijn familie van AdvancedMC-processormodules uitgebreid met de AM4011. De nieuwste telg is bedoeld voor AdvancedTCA- en MicroTCA-systeemontwerpen die de eis van multicoreperformance en een hoge datadoorvoer combineren met de behoefte aan Gigabit Ethernet-, PCI Express- en Sata-connectiviteit op de backplane. De AMC.1/.2/.3-conforme module is te gebruiken als dataserver, hoofdbesturing, media- of trafficprocessor.

De AM4011 heeft een Intel Core 2 Duo met Intel 3100-chipset, die een E7320/E7520-geheugencontroller combineert met een 6300ESB-I/O-hubcontroller. De module beschikt over maximaal 4 Gbyte DDR2-geheugen met 400 MHz ECC, plus maximaal 8 Gbyte flash via de ingebouwde USB 2.0-flashcontroller. Voor verbinding met het netwerk zorgen vier Gigabit Ethernet-interfaces: twee op het voorpaneel en twee volgens AMC.2. Daarnaast is er PCI Express x4-connectiviteit volgens AMC.1 en twee keer Sata volgens AMC.3.

Kontrons nieuwste AdvancedMC-oplossing heeft volledige hot-swapfunctionaliteit voor het vervangen, monitoren en beheren van de module zonder dat het AdvancedTCA-dragerbordje of het MicroTCA-systeem moet worden uitgezet. Voor het beheer van de AM4011 is er een toegewijde modulemanagementcontroller (MMC), die een gedefinieerde deelverzameling van IPMI-commando‘s en PicMG-commando-extensies ondersteunt. Daarmee kunnen operatoren fouten sneller en op moduleniveau detecteren en elimineren.