Pieter Edelman
13 January 2016

Het Leuvense Icometrix, dat software ontwikkelt voor de analyse van mri-scans van de hersenen, heeft 2 miljoen euro groeikapitaal opgehaald. Met het geld wil het de software breed aan de man gaan brengen, onder meer door het opzetten van een verkoopkantoor in Boston en de strategieën voor de verschillende landen uit te dokteren.

Icometrix specialiseert zich in het kwantificeren van parameters voor multiple sclerose (ms) op mri-scans. Het biedt de software aan als online dienst; artsen kunnen hun beelden uploaden en krijgen reportages terug. Dat maakt het eenvoudig om in te stappen, het ziekenhuis hoeft geen software te installeren. Volgens Icometrix is integratie met mri-scanners in principe ook mogelijk.

Het bedrijf werd in 2011 uitgesponnen uit de universiteiten van Antwerpen en Leuven en maakte afgelopen jaar de stap naar de markt. Volgens De Tijd wordt de software ondertussen al bij de tweehonderd ziekenhuizen gebruikt, en lopen er verkennende gesprekken met Siemens voor integratie in mri-scanners. Op den duur wil het bedrijf ook verbreden naar andere hersenaandoeningen zoals Alzheimer, cva’s en hersenletsel als gevolg van een ongeluk.