Karlijn Raats
15 January 2008

LPDisplays (LPD), voorheen LG.Philips Displays, stevent af op een faillissement voor zijn productie- en ontwikkelactiviteiten in Eindhoven. Dit bericht het Eindhovens Dagblad. De fabrikant van ouderwetse, ’dikke‘ beeldbuizen voor tv‘s en computers kan zijn vijftig man personeel bij de Eindhovense vestiging niet langer uitbetalen. De betrokken banken willen niet langer geld in LPD steken.

Niet alleen krijgt de joint venture tussen LG Electronics en Philips zijn beeldschermen moeilijk verkocht, ook kampt het met hoge productiekosten door de prijsstijging van glas en koper, veelgebruikte materialen in zijn productieproces.

In Sittard en Blackburn maakt de beeld- en monitorproducent onderdelen van beeldbuiselektronenkanonnen. Het is niet duidelijk hoe lang deze fabrieken nog kunnen bestaan. De directie sluit niet uit dat ze binnenkort naar China overgaan.

Eind 2003, begin 2004 sloot LPD zijn fabrieken in Southport, Engeland en Newport, Wales. Hierbij verloren in totaal 940 mensen hun baan. LPD wil nu ook zijn activiteiten in China opdoeken.

LPD‘s hoofdkwartier zit in Hongkong. De onderneming heeft achtduizend man in dienst, verspreid over Groot-Brittannië, Korea, China, Indonesië, Brazilië en Nederland.