Nieke Roos
26 September 2006

LSI Logic uit het Californische Milpitas en Micronas uit Zürich introduceren een referentieontwerp voor Asic-gebaseerde geïntegreerde digitale televisie. Het platform combineert de ATSC-softwarestack en Domino DMN-8833 ATSC-decoderchip van de Amerikanen met de Zwitserse DRX-H ATSC/QAM-demodulator en VCT-P-processor voor platte tv‘s. De eerste exemplaren waren begin september te zien op ‘s werelds grootste elektronicabeurs Ifa in Berlijn.

Met de introductie binden de bedrijven de strijd aan met NXP. Tijdens de Ifa van vorig jaar presenteerde het toenmalige Philips Semiconductors een bordje met een eenchip-ATSC-oplossing (Advanced Television Systems Committee is de Amerikaanse standaard voor digitale tv). Philips Consumer Electronics is een belangrijke afnemer van Nexperia-IC‘s voor zijn grote platte ATSC-televisies. De Eindhovense CE-poot is echter ook klant bij LSI Logic, waar het onder meer chips voor dvd-spelers betrekt.

0692618053000
Het ATSC-referentieplatform van LSI Logic en Micronas is verkrijgbaar via het Singaporese Ikonvergenz.

Het referentieontwerp van LSI en Micronas decodeert, verwerkt en vertoont ATSC-uitzendingen. Het kan overweg met analoge, digitale, standard-definition (SD) en high-definition (HD) bronnen. Geavanceerde algoritmes voor signaalverwerking zorgen voor een verbeterde videokwaliteit. Verder levert het platform geluid in surround sound.

De DMN-8833 van LSI ontsleutelt SD en HD beelden volgens de ATSC-specificatie tot een resolutie van 2930 bij 1080. Daarnaast ontcijfert de chip audio die voldoet aan de Dolby Digital CE- en MPeg-1 Layer 2-standaarden. Micronas‘ VCT-P is een alles-in-éénprocessor voor platte televisies. De oplossing biedt schaalbaarheid en ondersteunt een breed scala aan beeldformaten voor zowel lcd- als plasma-tv‘s.

 advertorial 

Free webinar ‘Modernizing your code base with C++20’

As many production tool chains now adopt C++20 features, the potential this brings is unlocked. What advantages can recent versions offer to your code base? In this webinar we’ll look at the great improvements C++ has gone through and how features like concepts and ranges can transform your code. Register for video access.