Nieke Roos
5 April 2018

Luminis heeft Jeroen Bouvrie aangesteld als directeur voor zijn Nederlandse organisatie en Laurens Miedema als cfo, beiden per 1 april. Het softwarebedrijf wil zijn dienstverlening verder laten groeien en zijn producten internationaliseren, niet alleen met vers bloed in de top, maar ook met nieuwe vestigingen. Zo opende het onlangs een kantoor in Eindhoven, het vijfde na Apeldoorn, Arnhem, Rotterdam en Amsterdam.

Bouvrie was voorheen directeur van Luminis in Arnhem, waar René Janssen hem opvolgt. Miedema leidde de vestiging in Apeldoorn. ‘Wij zien grote mogelijkheden voor onze cloudtechnologie en ons dataplatform. Om hier maximaal van te kunnen profiteren, zullen we onze financieringsstrategie mee moeten laten groeien’, aldus de nieuwe cfo. Daarvoor zegt hij op zoek te gaan naar extern kapitaal.

Luminis_Jeroen_Bouvrie
‘Omdat wij geloven dat persoonlijke contacten met klanten essentieel zijn, zullen we meer vestigingen in Nederland openen’, aldus Jeroen Bouvrie, kersvers directeur van Luminis Nederland.

Luminis is de afgelopen vijftien jaar uitgegroeid naar meer dan 160 medewerkers. In zijn streven om de wendbaarheid en gedrevenheid van kleine ondernemingen te combineren met de slagkracht van de grote jongens volgt het de filosofie van BSO-oprichter Eckart Wintzen: net als een organisme is een bedrijf opgebouwd uit cellen die zich kunnen delen en daarbij de cultuur doorgeven. Zo is Eindhoven een afsplitsing van Arnhem.

‘Omdat wij geloven dat persoonlijke contacten met klanten essentieel zijn, zullen we meer vestigingen in Nederland openen’, licht kersvers topman Bouvrie de strategie toe. ‘Luminis biedt daarmee ook een regionale thuisbasis voor zijn medewerkers.’ Het in februari geopende Eindhovense kantoor richt zich primair op klanten in Zuid-Nederland. De vestiging staat onder leiding van Roger van Lier, die de afgelopen vijf jaar zelfstandig professional was.

BCe24 save the date