Pieter Edelman
11 March 2008

Lynuxworks komt deze zomer met versie 2.0 van zijn Lynxsecure-hypervisor. Daarmee zijn meerdere besturingssystemen naast elkaar te draaien op dezelfde hardware. De embedded hypervisor is klein en efficiënt en daardoor geschikt voor realtime toepassingen. Ze bewaren het deterministisch gedrag en kunnen bovendien niet-tijdkritische toepassingen onderbrengen in een apart draaiend niet-realtime OS. Bovendien kan het veiligheidsvoordelen opleveren. De hypervisor kan verschillende applicatiedomeinen van elkaar isoleren, waardoor ze veilig op dezelfde hardware kunnen draaien.

Lynxsecure 2.0 kan op elke 32 bit of 64 bit MMU-processor draaien en biedt 100 procent binaire compatibiliteit tussen een losstaand OS en zijn gevirtualiseerde versie. De software is gebaseerd op open standaarden en biedt realtime veiligheidsmethoden die voldoen aan de Mils-standaard. De oplossing is certificeerbaar volgens DO-178B Level A.

Verder biedt Lynxsecure 2.0 ondersteuning voor multiprocessorarchitecturen en toewijzing van applicaties aan specifieke processoren.