Nieke Roos
27 November 2018

Zes van de elf voormalige werknemers van het failliete Metatronics zijn aan de slag gegaan bij Meuleman Electronics. Deze draadloosspecialist uit Best ziet zijn personeelsbestand daarmee in één klap bijna verdubbelen tot vijftien. Meuleman heeft gekeken naar een volledige overname van het Eindhovense ingenieursbureau, inclusief ip, maar het is uiteindelijk gebleven bij een deel van de mensen.

Net als Metatronics is Meuleman Electronics gespecialiseerd in iot-oplossingen en andere elektronicasystemen waarbij laag vermogen en draadloze communicatie een belangrijke rol spelen. Het Bestse bedrijf heeft expertise in huis voor elektronicaontwerp, zowel analoog als digitaal, pcb-lay-out, embedded-softwareontwikkeling en test en verificatie, maar ook voor industrieel design en webapplicatiebouw. ‘We focussen op geïntegreerde productontwikkeling’, aldus oprichter Gijs Meuleman.

Meuleman CRM 3000 01
Meuleman Electronics heeft onder meer de complete hardware ontwikkeld van een temperatuursensor voor op het spoor.

Meuleman startte de onderneming in 2009 toen hij nog elektrotechniek studeerde aan de Hogeschool Zeeland. Na een master in dezelfde richting te hebben afgerond aan de TU Eindhoven en daar twee jaar te hebben gewerkt als onderzoeker aan high-speed adc’s besloot hij vier jaar geleden vol te gaan voor zijn eigen bedrijf. Inmiddels is hij technologiedirecteur en heeft hij Anthony Droppert naast zich als managing director.

‘We hebben gewerkt aan een sensor voor op het spoor die op gezette tijden de temperatuur meet en via nb-iot naar de cloud stuurt. Hiervoor hebben we de complete hardware ontwikkeld’, illustreert Meuleman de activiteiten van zijn bedrijf. ‘Voor op de eiertransportbanden van Vencomatic hebben we een elektronisch ei gemaakt dat analyseert waar de producten de grootste kans lopen om beschadigd te raken. Aan de hand daarvan kan de fabrikant de installatie verbeteren.’

BCe24 save the date