Pieter Edelman
18 October 2012

Microchip heeft zijn DSPic33-serie van digitale signaalcontrollers uitgebreid met vijf nieuwe componenten geoptimaliseerd voor digitale voedingsapplicaties. Ze bieden het laagste verbruik uit de DSPic-serie. Dat resulteert in een beter rendement voor AC-DC- en DC-DC-voedingen, HID- en ledverlichting, omvormers voor zonne-energie en andere vermogenomzettingstoepassingen.

Voor het beoogde toepassingsgebied beschikken de devices over geïntegreerde snelle ADC‘s, een signaalverwerkingskern zonder wachtstanden en flexibele hogeresolutie-PWM‘s. Door nauwe integratie maken de controllers digitale regellussen in het sub-microseconderegime mogelijk. Verder zijn analoge comparatoren met programmeerbare hysterese en rail-to-rail-werking ingebouwd. Ook beschikken de DSC‘s over een on-chip PMBus voor het adresseren van de stroombron, wat het aantal externe componenten beperkt.

Microchip maakt deze serie voor het eerst beschikbaar in een 20-pens SSOP-behuizing en in de nog kleinere 36-pens VTLA-behuizing met een printoppervlak van 5×5 mm.