Pieter Edelman
4 July 2011

Microchip heeft zijn Miwi-ontwikkelkit voor embedded connectiviteit uitgebreid met twee hardwaretools en mogelijkheden voor meshnetwerken. De ontwikkelkit is daarmee geschikt voor IEEE 802.15.4, 2,4 GHz en sub-GHz-ster- en meshnetwerken. Het ontwikkelpakket is met name bedoeld voor thuis- en industriële automatisering, draadloze sensormonitoring en -controle, en smart grids die via de ISM-band communiceren.

De software- en hardwarekit is opgebouwd als een enkele ontwikkelomgeving met drie verwisselbare protocolstacks en bijbehorende dochterborden. Het pakket bevat de Miwi-softwarestacks voor P2P-, ster- en meshnetwerken, de Wireless Development Studio (WDS) voor het ontwikkelen van toepassingen, de 8-bit Wireless Development Kit, draadloosadapters voor 2,4 GHz, 868 MHz en 915 MHz. Het nieuwe Miwi Pro-meshnetwerkprotocol is geschikt is voor middelgrote tot grote draadloze systemen met ondersteuning voor maximaal 64 hops en 8000 nodes.

Aan de hardwarekant zijn de Zena-adapter en de 8-bit Wireless Development Kit nieuw. De Zena-adapter is een draagbare, multifunctionele tool die via de Wireless Development Studio gebruikt kan worden voor sniffing, probing en testen. De Zena is ook te configureren als node in het netwerk. De 8-bit Wireless Development Kit bestaat uit twee energiezuinige 8 bit XLP Pic-microcontrollers en Pictail-dochterborden.

Daarmee is draadloze connectiviteit met deze MCU‘s relatief eenvoudig te evalueren.

 advertorial 
Bits&Chips event 2023

Test less, verify Moore

At the Bits&Chips Event 2023 on 12 October 2023, Phillipa Hopcroft from Crocotec and Ivo ter Horst from ASML will kick off with a keynote speech on transforming how lithography machine software is built. Make sure to keep an eye on the website for program updates and save the date!

Met de Wireless Development Studio zijn snel en eenvoudige draadloze toepassingen op basis van de Miwi-protocollen te ontwikkelen. De ontwikkelomgeving beschikt over een Miwi-protocolsniffer voor monitoring, debuggen en het verzamelen van informatie en een configurator met een grafische gebruikersinterface voor het aanpassen en configureren van draadloze netwerken. De software ondersteunt voor Linux, Mac OS en Windows en is ook gratis los te downloaden van de Microchip-site, net als de Miwi-protocolstacks.