Nieke Roos
15 March 2017

Het Automotive Center of Expertise (ACE) in Helmond krijgt een extra bijdrage van een miljoen euro van het Nederlandse kabinet. Dat heeft minister Dijsselbloem van Financiën bekendgemaakt. Zijn departement draagt de helft bij, de andere helft komt van OCW. De extra gelden geven ACE meer mogelijkheden tot uitwisseling van innovatieve kennis (‘leven lang leren’) en tot meer inspanningen om de aansluiting te intensiveren tussen onderwijs en arbeidsmarkt.

ACE is gevestigd op de Automotive Campus in Helmond. Het centrum werkt samen met de automotive-hbo-opleidingen van de Fontys Hogeschool Eindhoven, de Hogeschool Arnhem en Nijmegen en de Hogeschool Rotterdam en met automotivebedrijven zoals Daf, Mitsubishi Turbocharger and Engine en VDL. ACE dient als loket, aanjager en verbinder om nieuwe kennis van de industrie structureel over te brengen naar het onderwijs en vice versa.

‘Veel van de innovaties in de moderne auto komen uit de Nederlandse automotivemaakindustrie’, aldus kersverse ACE-directeur Josée Sombekke. ‘We werken heel intensief samen met onze partners om al deze kennis te delen. De financiële bijdrage kunnen we keihard gebruiken om nog meer creatieve ideeën vorm te geven en onze activiteiten te intensiveren. Uiteindelijk heeft dit als doel om meer en betere ingenieurs aan de automotive-industrie te leveren, die met hedendaagse kennis en vaardigheden en multidisciplinaire scholing de markt kunnen betreden.’