Alexander Pil
24 October 2008

Agilent lanceert de N5106A PXB Mimo Receiver Tester voor het sneller en nauwkeuriger testen van Mimo-ontvangers eerder in het ontwerpproces. Het instrument minimaliseert de ontwerponzekerheid en de set-uptijden van de apparatuur en het lab. Ook optimaliseert de PXB de prestaties en schaalbaarheid zodat hij voldoet aan de toekomstige testeisen. Deze eigenschappen maken het kastje geschikt voor R&D‘ers die Mimo-ontvangers ontwikkelen en integreren voor 3GPP LTE, Wimax en opkomende draadloze standaarden.

De PXB biedt flexibele signaalgeneratie en kanaalemulatieopties voor de nieuwste LTE- en Wimax-standaarden. Het ondersteunt 2×2, 2×4 en 4×2 Mimo met een bandbreedte van 120 MHz en bevat Mimo-correlatiesettings zoals een antennepatroon, een correlatiematrix en kanaalmodellen. Signal Studio, Agilents programmatuur voor signaalcreatie, is het softwarehart van de PXB en zorgt voor signalen die overeenkomen met de praktijk.

Een belangrijke eigenschap van de PXB is dat hij het mogelijk maakt snel aan het meten te slaan. Het instrument leidt de signalen zelf in goede banen en kalibreert automatisch het vermogen. Gebruikers hoeven dus niet door het saaie en tijdrovende set-uptraject. Bovendien heeft Agilent de PXB voorzien van een serie voorgedefinieerde testconfiguraties.