Pieter Edelman
1 November 2011

Distributeur Mouser heeft zijn tweede Product Knowledge Center (PKC) gelanceerd rond het ontwerpen van elektronische therapeutische systemen. De website is bedoeld om ontwerpers in de medische sector te informeren over de laatste producten en mogelijkheden over therapeutische devices voor de eindgebruiker. Belangrijke thema‘s zijn gebruiksvriendelijkheid, kleine afmetingen, stroomefficiëntie, betrouwbaarheid en regulering.

De site biedt blokdiagramnavigatie, onderdelenlijsten, video‘s en andere bronnen en van tijd tot tijd worden specifieke producten naar voren gehaald zoals hoortoestellen, infusiepompen en continuous positive airway pressure-machines. Er zijn microprocessoren, sensoren, ADC‘s, power management devices en andere componenten te vinden van verschillende leveranciers, waaronder Freescale, Honeywell Sensing and Control, Maxim Integrated Products, Omron en Texas Instruments.

De nieuwe site is te vinden op www.mouser.com/medical_therapy. Mousers andere PKC voor medische systemen, gericht op patiëntmonitoring, staat op www.mouser.com/medical_patient_monitoring.