Nieke Roos
24 April 2012

MSC Vertriebs heeft zijn eerste Com Express-modules geïntroduceerd op basis van Intels derde generatie Core-processoren – voorheen bekend onder de codenaam ’Ivy Bridge‘. Deze chipfamilie gebruikt de geavanceerde 22-nm-trigatetechnologie met driedimensionale transistoren (Finfets) voor een hogere performance bij een lager stroomverbruik. De nieuwe Com Express-lijnen van de Duitse leverancier ondersteunen pin-outs van het type 2 (CXB-6SI) en 6 (C6B-7S).

De eerste familieleden die MSC op de markt brengt, zijn voorzien van de I7-3612QE of I7-3615QE, met vier kernen op 2,1 GHz respectievelijk 2,3 GHz. Deze processoren hebben een keur aan geavanceerde Intel-features aan boord, waaronder een 64 bit architectuur, AES-encryptie, Advanced Vector Extensions, Turbo Boost en virtualisatietechnologie. De geïntegreerde HD 4000-controller biedt verbeterde grafische mogelijkheden, met ondersteuning voor DirectX 11, OpenGL 3.1 en video(de)codering op maximaal drie onafhankelijke displays.

De CXB-6SI van MSC combineert de Intel 7-chipset met twee Sodimm-sockets voor DDR3-SDRam-modules. Het I/O-arsenaal bestaat uit aansluitingen voor onder meer Gigabit Ethernet, Sata2 (vier) en USB 2.0 (acht). Displayport- en HDMI-interfaces zijn gemultiplext op de PCI Express Graphics-lanen. Daarnaast voorziet de CXB-6SI in een 32 bit PCI-bus en zes PCI Express x1-kanalen. De C6B-7S heeft vergelijkbare specificaties, plus vier keer USB 3.0 en gemakkelijk toegankelijke digitale displayinterfaces zoals Displayport, DVI en HDMI.