14 November 2016

Oud-directeur Eduard Pannenborg van het Philips Natuurkundig Laboratorium (Natlab) is vrijdag overleden in zijn woonplaats Geldrop. Dat meldt Omroep Brabant. Pannenborg kwam in 1948 in dienst bij Philips’ onderzoeksorganisatie nadat hij met de Prinses Irene Brigade had geholpen Nederland te bevrijden. In de jaren vijftig zette hij het Akense lab van Philips op, in de jaren zestig leidde hij enige tijd het Natlab samen met twee anderen, om in 1969 Hendrik Casimir op te volgen als hoogste researchbaas van het concern. De in Delft gepromoveerde natuurkundig ingenieur ging in 1984 met pensioen.

Pannenborg trad aan als topman in een periode dat de economische groei afvlakte en Philips meer concurrentie kreeg. Hij spande zich in om Philips’ onderzoeksactiviteiten beter op de businesslijnen te laten aansluiten, maar wees de contractresearch – waarbij productdivisies onderzoekers en hun projecten direct financieren – af. Na zijn pensionering voerde zijn opvolger George van Houten dat alsnog in.

Pannenborg is 94 jaar geworden.

Meer over Pannenborgs invloed op de koers van zijn lab is te lezen in ‘Natlab – Kraamkamer van ASML, NXP en de cd’.

 advertorial 
Benelux RF Conference 2023 - PhD pitches

PhD pitches at the Benelux RF Conference

Learn about the latest trends and developments in high-end RF techniques. On 24 May, the Benelux RF Conference will take place in Nijmegen. New this year are the PhD pitches, in which young professionals present their research results. Make sure to reserve your seat in time and register now.