Pieter Edelman
20 December 2010

Intel heeft de Nederlander Ton Steenman aan het hoofd geplaatst van zijn Embedded and Communications Group (ECG). Deze positie komt vrij door de oprichting van een aparte divisie voor tablets en netbooks, die geleid gaat worden door de voormalige ECG-topman Doug Davis.

Steenman is een oudgediende van Intel. Zijn carrière begon in Nederland bij Siemens, de luchtmacht en in 1982 Intel. Via de Duitse tak van de chipgigant volgde in 1990 de overstap naar de VS, waar hij diverse marketing-, sales- en managementfuncties bekleedde. Als vicepresident van de architectuurgroep was hij de laatste jaren nauw betrokken bij de ontwikkeling van de Atom-architectuur voor low-end toepassingen. Volgens Intel was Steenman verantwoordelijk voor de groei van Intels business in embedded-markten zoals automotive-infotainment, beeldverwerking en industriële controle.

Intel_Ton_Steenman
Ton Steenman gaat Intels Embedded and Communications Group leiden.

Steenman zal de komende jaren de verdere transformatie van discrete processoren naar systeemchips overzien. Intel is daar het afgelopen jaar vol ingegaan. Het bedrijf bracht onlangs een Atom-systeemchip uit met geïntegreerde Altera-FPGA voor industriële toepassingen. De volgende grote stap is de integratie van de communicatietechnologie die Intel verkreeg met de overname van Infineons draadloosdivisie.