Alexander Pil
16 April 2010

TUE-spin-off Neodec heeft zich aangesloten bij het R&D-netwerk van het Holst Centre. De Eindhovense starter brengt zijn kennis in over metallische inkten voor flexibele elektronica. De Neodec-technologie voor geleidende inkten is volgens de twee partijen een mooie aanvulling op het Holst-onderzoek naar roll-to-roll-productie van flexibele elektronica zoals voor Oled-verlichting en slimme verpakkingen.

Op dit moment moeten geleidende inkten achteraf worden verwarmd om de geleiding te verbeteren. Er zit echter een limiet aan de temperatuur waartegen het substraat bestand is. Het gepatenteerde proces van Neodec heeft de unieke eigenschap dat de inktsporen op kamertemperatuur al goed geleiden. Het procedé is bovendien compatibel met inkjettechnologie en zeefdrukken, wat het geschikt maakt voor snelle roll-to-roll-productie van flexibele elektronica.

De partners zullen de technologie verder ontwikkelen. Het Holst Centre heeft daarvoor een roll-to-roll-R&D-opstelling ter beschikking waarmee de onderzoekers nieuwe materialen, procesmodules en tools kunnen testen in een semi-industriële omgeving. De R&D-overeenkomst heeft een looptijd van twee jaar.