Alexander Pil
23 December 2010

National Instruments heeft twee PXI Express-chassis aangekondigd die een toegevoegde waarde en betere prestaties leveren voor geautomatiseerde test- en besturingssystemen. Ingenieurs kunnen nu het PXIE-1078- en het PXIE-1071-chassis gebruiken met de nieuwste PXI Express-modules en -controllers. Beide chassis zijn compact uitgevoerd en werken bij temperaturen van 0 tot 50 graden Celsius.

Het PXIE-1078-chassis heeft negen insteeksloten en beschikt over een totale bandbreedte van 1 Gbyte/s. In het eerste slot kan een maximaal vier-slots brede embedded controller worden geplaatst en het chassis biedt acht PXI Express-sloten waarvan vijf insteeksloten compatibel zijn met zowel PXI Express- als PXI-modules. Met een diepte van 214,2 millimeter biedt het chassis ook meer insteeksloten voor toepassingen met een beperkte inbouwruimte.

De PXIE-1071 heeft vier slots en beschikt over een totale bandbreedte van 3 Gbyte/s. Ook hier biedt het eerste slot ruimte voor een maximaal vier slots brede controller, terwijl drie insteeksloten beschikbaar blijven voor PXI Express- of PXI-modules. Dit chassis biedt een twintigmaal hogere bandbreedte dan het standaard PXI-1031-chassis van NI.