Alexander Pil
16 February 2010

National Instruments heeft zijn productlijn voor geautomatiseerd testen uitgebreid met twee RF-modules voor signaaloptimalisatie die de meetnauwkeurigheid en flexibiliteit verbeteren van op PXI gebaseerde RF- en microgolftestsystemen. In applicaties zoals degradatiemodellering van RF-signaalpaden, veldsterktemetingen en ontvangertests kunnen ingenieurs de 8 GHz programmeerbare RF-verzwakker PXI-5695 combineren met een vectorsignaalgenerator om bij lage vermogens de kwaliteit van het RF-signaal te verbeteren. Ze kunnen de 8 GHz programmeerbare RF-voorversterker PXI-5691 integreren met vectorsignaalgeneratoren om het maximale vermogen te verhogen en met vectorsignaalanalysers om signalen met een laag vermogen te meten.

De PXI-5695 is een 50 MHz tot 8 GHz tweekanaals programmeerbare RF-verzwakker met een vaste en een programmeerbare verzwakkingsregeling. De module biedt een geïntegreerde aanpak van RF-vermogenscorrecties en kan in RF-productietesters vaak worden gebruikt in plaats van regelbare verzwakkingsnetwerken. Ingenieurs kunnen de PXI-5695 integreren met RF-signaalgeneratoren voor een nauwkeurige besturing van het signaalvermogen met een totale verzwakking van maximaal 60 dB en een typische voltage standing wave ratio (VSWR) van 1,3:1.

De PXI-5691 is een 50 MHz tot 8 GHz, tweekanaals programmeerbare RF-versterker die als voorversterker of vermogensversterker kan worden ingezet. Met een maximum uitgangsvermogen van meer dan 20 dBm, een totale versterking van 60 dB, 0,5 dB gain-resolutie, een +31 dBm third-order intercept point (IP3) en 5 dB ruisfactor, levert de versterker voldoende meetflexibiliteit en -nauwkeurigheid. In combinatie met NI‘s 6,6 GHz PXIE-5663-VSA is voor ingenieurs met de nieuwe versterker een equivalent input noise (EIN) drempel haalbaar van -163 dBm/Hz. Samen met NI‘s PXIE-5673-VSG haalt de versterker een bandbreedte van maximaal 100 MHz bij vermogensniveaus tot maximaal 20 dBm.