2 June 2016

Het Amerikaanse Coorstek, een grote speler in keramische onderdelen, neemt de Philips-fabriek in Uden over. Deze vestiging fabriceert keramische componenten voor traditionele verlichtingstoepassingen, en moest derhalve de afgelopen jaren inkrimpen. Coorstek zegt de kennis goed te kunnen gebruiken voor het bedienen van andere doelmarkten, zoals de automotive, elektronica- en de medische sectoren. De fabriek blijft ondertussen ook aan Philips leveren.

Volgens Coorstek is de Udense fabriek, waar zo’n honderd mensen werken, een natuurlijke match voor zijn bestaande business. Het bedrijf heeft al een dozijn productievestigingen verspreid over Europa, en de Brabantse fabriek is geen onbekende: ‘Coorstek kent en respecteert Philips en Uden reeds decennia’, zegt Andreas Schneider, bestuurder bij het bedrijf.

Hoeveel Coorstek voor de vestiging betaalt, is niet bekendgemaakt. De fabriek beschikt over geavanceerde spuitgiettechnieken en mogelijkheden voor geautomatiseerde volumeproductie. Volgens Coorstek kan de vestiging miljoenen onderdelen per jaar met hoge zuiverheid produceren.