11 September 2018

NXP introduceert een secure element voor iot-toepassingen waarin de cryptografische sleutels voor Google’s cloudinfrastructuur reeds zijn ingebakken. Het idee is om gebruikers te ontzorgen wat betreft de beveiliging van hun devices.

Een secure element (se) is een microcontroller die geïsoleerd van de rest van het systeem beveiligde programma’s draait. NXP heeft de A71CH-se al langer in zijn assortiment voor het opzetten van beveiligde verbindingen tussen iot-devices en cloud-back-ends zoals die van Amazon en IBM. Het installeren en beheren van de cryptografische sleutels is echter vaak een hoofdpijndossier voor oem’s. Door alle benodigdheden voor beveiligde verbindingen te voorinstalleren, willen NXP en Google hen die zorgen uit handen nemen.

De twee bedrijven zijn overigens niet de enige die hiermee bezig zijn. Google vermeldt bijvoorbeeld ook Intel, Microchip en Marvell als hardwarepartner, en Microsoft kondigde eerder dit jaar partnerschappen aangegaan met NXP en andere chipmakers omtrent eigen beveiligde iot-socs.

Iot