Pieter Edelman
17 February 2011

NXP Software heeft zijn Lifevibes Quickplayer-videospeler voor Android geschikt gemaakt voor beelden versleuteld met Microsofts Playready-beveiligingssysteem of verstuurd met Apple‘s HLS-protocol. Quickplayer is een videospeler voor het Android-platform die is geoptimaliseerd voor online content. De speler kan overweg met H.264 en WMV en biedt onder meer ondersteuning voor lip sync.

Quickplayer 3.0 maakt het eenvoudiger voor eindgebruikers om content te downloaden die is versleuteld met Playready, zoals films en series van commerciële aanbieders. De software begeleidt hem met het verkrijgen van een licentie op het moment dat hij probeert beveiligde content te downloaden en start vervolgens automatisch met afspelen.

Ook biedt de nieuwe Quickplayer-versie ondersteuning voor Apple‘s adaptieve HTTP Live Streaming (HLS)-protocol waarmee de kwaliteit kan worden gekozen die het beste bij de beschikbare bandbreedte past. De speler blijft netjes afspelen bij verandering van netwerk, zonder visuele verstoringen.

De software is beschikbaar voor OEM‘s. Een referentieapplicatie wordt meegeleverd maar ontwikkelaars kunnen er via de SDK ook zelf mee aan de slag.

BCe24 save the date