Paul van Gerven
26 October 2017

NXP moedigt zijn aandeelhouders aan Qualcomms bod van 110 dollar per aandeel te accepteren. ‘Wij geloven dat we – gegeven onze complementaire portfolio’s – samen onze klanten beter kunnen bedienen, zowel in autonoom rijden als het iot’, stelt ceo Richard Clemmer in een kwartaalbericht. De topman reageert daarmee op signalen dat beleggers aansturen op een hogere prijs.

De planning was om de deal eind dit jaar af te ronden, maar volgens Clemmer moet er rekening mee worden gehouden dat het begin 2018 wordt. Ook de procedures bij de mededingingsautoriteiten spelen daarbij een rol. Qualcomm-baas Steve Mollenkopf zei overigens vorige week nog in The Wall Street Journal dat de acquisitie op schema ligt voor dit jaar.

NXP_Rick_Clemmer
NXP-ceo Rick Clemmer vindt dat aandeelhouders in hun sommetjes rekening moeten houden met het ‘strategische gat’ dat wordt gedicht als Qualcomm en NXP samen verder gaan.

Ondertussen blijft NXP goed presteren. In het derde kwartaal steeg de omzet uit de high-performance mixed signal-markt naar 2,3 miljard dollar, negen procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De totale omzet daalde jaar op jaar vanwege het afstoten van Standaardproducten. De nettowinst kwam uit op 735 miljoen dollar, tegen 691 miljoen dollar in 2016.