Paul van Gerven
8 January 2008

Het Amerikaanse Sling Media heeft NXP‘s STB810 IP-chipset gekozen voor zijn Slingcatcher. Dit is een settopbox waarmee gebruikers hun multimediabestanden heen en weer kunnen ’slingeren‘ tussen apparatuur die thuis staat en die zij mee op pad nemen. Zo kunnen gebruikers bijvoorbeeld op hun hotel-tv de zenders bekijken die zij thuis ontvangen of thuis opgeslagen videofilms bekijken op een laptop. ’Consumenten willen altijd en overal toegang tot tv en digitale media. De samenwerking tussen NXP en Sling Media maakt dat mogelijk‘, aldus de leider van NXP‘s Home Business Unit, Christos Lagomichos.

De Eindhovenaren maakten de samenwerking met de Amerikanen bekend op de jaarlijkse Consumer Electronics Show in Las Vegas. Zij maakten verder gewag van de Nexperia PNX9525 voor automotive toepassingen. Deze softwaregedefinieerde radio-oplossing handelt het zoeken van een signaal intelligent af en kan meerdere passagiers elk naar een andere zender laten luisteren.

Ook liet NXP in Las Vegas de PNX5100-videochip zien. Deze nabewerker levert volgens de chipmaker een ongekende beeldkwaliteit op, waarvan het bewijs te zien valt op de stand door middel van wel en niet bewerkte beelden. De chip heeft Motion Accurate Picture Processing-technologie aan boord, die trillingen en spookbeelden elimineert. Ook beschikt hij over 2D Color Dimming om het contrast en helderheid van de kleuren te verbeteren.