Paul van Gerven
15 May 2007

DSP Group en NXP voegen hun snoerloos- en Voip-activiteiten samen. NXP incasseert naast 200 miljoen euro in contanten ook 52 miljoen euro aan aandelen DSP. Afhankelijk van de resultaten kan daar tenslotte ook nog een som van 56 miljoen euro op volgen. De Eindhovenaren zeggen dat ze overwegen het geld voor overnames te gebruiken.

De divisie in kwestie ontwikkelt en maakt RF-chips, basisbands en software voor onder meer Dect-telefoons en Voip-systemen en zette vorig jaar 163 miljoen euro om. NXP‘s 200 werknemers gaan vermoedelijk allemaal over naar de Amerikaanse fabless organisatie, hoewel details daarover nog niet zijn vrijgegeven.

’Met de opbrengst kunnen we de segmenten waar we ons op willen focussen, gaan versterken‘, aldus CEO Frans van Houten. Hij zei dat zijn bedrijf chips wil maken voor zes markten: de automotive-, entertainment-, identificatietechnologie-, thuiselektronica-, mobiele telefoon- en multimarkt. Afgelopen februari kocht NXP Silicon Laboratories op. Dat bedrijf specialiseert zich in éénchipoplossingen voor telefoons en vermogensversterkers.