Paul van Gerven
23 October 2009

NXP heeft de afgelopen drie maanden zijn kwartaalomzet zien stijgen van 857 naar 1034 miljoen dollar, ofwel 19,2 procent op vergelijkbare basis. Alle regio‘s en segmenten die het bedrijf bedient, droegen bij aan de omzetstijging. Een jaar geleden haalde het bedrijf 1216 miljoen dollar op in het derde kwartaal.

De operationele winst (Ebitda) groeide kwartaal op kwartaal van 89 miljoen naar 147 miljoen dollar, precies hetzelfde bedrag als juli, augustus en september vorig jaar opleverden. Voornamelijk dankzij herfinanciering van schulden bleef er onder de streep meer over: 412 miljoen dollar, vergeleken met 92 miljoen in het tweede kwartaal en een monsterverlies van 2,5 miljard in K3 2008.

Ondanks de stijgende trend blijft NXP zich voorzichtig uitdrukken. De Eindhovenaren zien nog steeds geen duurzame verbeteringen in het halfgeleiderklimaat. Voor het vierde kwartaal gaan ze uit van een vlakke tot enkelcijferige omzetstijging. Het zicht op ontwikkelingen daarna is nog altijd beperkt, aldus NXP.

Gelijktijdig met de derdekwartaalcijfers maakte de chipmaker bekend het managementteam te versterken met Kurt Sievers als algemeen manager automotive, een positie die CEO Rick Clemmer ad interim vervulde, en Frans Schepers in een nieuw gecreëerde functie van algemeen directeur standaardproducten. Zowel Sievers als Schepers werkten al bij NXP: Sievers had de automotiveproductlijn voor veiligheid en comfort onder zijn hoede, Schepers deed de discrete componenten binnen het multimarketdomein.

 advertorial 
Benelux RF Conference 2023 - PhD pitches

PhD pitches at the Benelux RF Conference

Learn about the latest trends and developments in high-end RF techniques. On 24 May, the Benelux RF Conference will take place in Nijmegen. New this year are the PhD pitches, in which young professionals present their research results. Make sure to reserve your seat in time and register now.