24 April 2014

NXP noteerde het afgelopen kwartaal een winst, waar het vorig jaar nog een verlies moest nemen. De specialist in mixed-signal-oplossingen hield 110 miljoen dollar over aan de start van 2014. Dezelfde periode vorig jaar kwam het resultaat nog 14 miljoen dollar in de min uit. De omslag van verlies naar winst ging hand in hand met een dubbelcijferige omzetstijging: met vijftien procent naar 1246 miljoen dollar. NXP verwacht de opgaande lijn vast te houden en volgend kwartaal sequentieel vier tot negen procent te groeien.

Het HPMS-segment groeide achttien procent, met een stevige bijdrage van de Portable & Computing-business (45 procent groei), alsmede Automotive (20 procent) en Infrastructure & Industrial (19 procent). Identification bleef met 6 procent verhoudingsgewijs wat achter, maar presteerde wel beter dan verwacht. Dat gold ook voor de Standard Products, die ook 6 procent groei lieten zien.

Gelijktijdig met de eerstekwartaalcijfers maakte NXP bekend dat het groen licht krijgt van de Chinese overheid voor de samenwerking met Datang Telecom Technology. Datang NXP Semiconductors, gevestigd in de buurt van Shanghai, richt zich met name op IC’s voor elektrische auto’s.