Paul van Gerven
4 May 2017

NXP heeft in het tweede kwartaal een omzet van 2,21 miljard euro gerealiseerd. Dat is een procent minder dan dezelfde periode vorig jaar, maar de afgeronde verkoop van Standaardproducten vertekent het beeld: er zit maar één maand van deze divisie in de cijfers verwerkt. NXP’s omzet uit hpms-producten steeg met vijf procent. Onder de streep bleef er 1,3 miljard dollar winst over.

Alle bedrijfsgroepen behalve Secure Idenfication Solutions droegen bij aan de groei. De opbrengsten van SIS kelderden jaar op jaar 46 procent door een luwte in de markt en dalende prijzen. NXP vermoedt echter dat de bodem is bereikt. De resultaten bij Automotive (+13 procent), Secure Connected Devices (+15 procent) en Secure Interface & Infrastructure (+6 procent) duiden op hervatting van NXP’s groeitraject, aldus topman Richard Clemmer.

NXP deed een flinke aflossing op zijn schuld: die daalde van 9,19 naar 6,51 miljard dollar. Met 2,24 miljard in kas is de nettoschuld nu 4,27 miljard dollar.

NXP Nederland-directeur Guido Dierick zei tegen het ANP dat de overname door Qualcomm nog altijd op schema ligt en naar verwachting in het vierde kwartaal wordt afgerond. Hij benadrukte dat eventueel banenverlies vooral op het hoofdkantoor zou plaatsvinden, omdat Qualcomm ‘gecharmeerd’ is van de Nijmeegse fab en ‘zeer tevreden’ over de r&d-tak.

 advertorial 
Microchip

Device lifecycle management for fleets of IoT devices

Microchip gives insight on device management, what exactly is it, how to implement it and how to roll over the device management during the roll out phase when the products are in the field. Read more. .