Pieter Edelman
18 May 2010

NXP heeft zijn online ontwerpcentrum Simport uitgebreid met functionaliteit voor zijn small-signal RF-transistoren. Daarvoor heeft de chipmaker de handen ineen geslagen met de ontwikkelaar van RF-ontwerptools AWR. De ontwerpsuites van dit Californische bedrijf, Microwave Office en Visual System Simulator, zijn direct bereikbaar vanuit Simport Design Center om prestatieanalyses uit te voeren van testcircuits.

De belangrijkste proef van Simport is de ’interactieve datasheet‘, een datasheet die precies op maat kan worden gesneden voor de operatieomstandigheden van de circuits zoals frequentie en afsluiting. Vanuit AWR‘s tools kunnen deze parameters direct worden ingevuld in de interactieve datasheet. Vanuit de tool kunnen ook direct bestellingen worden geplaatst.

Het online ontwerpcentrum wordt gerealiseerd door Transim, dat eveneens in de VS is gehuisvest. Het bedrijf verzorgt ook online designtools voor onder meer Fairchild, Infineon, Maxim, Microchip, Renesas, Rockwell en Rohm. In maart lanceerde het een ontwerpcentrum voor NXP.