Nieke Roos
10 October 2008

Omron Electronics breidt zijn DyaloX-serie van industriële pc‘s uit met 600 MHz-uitvoeringen. De nieuwe IPC‘s zijn voorzien van een Intel Celeron-processor en 256 Mbyte tot 1 Gbyte Ram. Het geheugen is te vergroten met conventionele hardeschijfstations. Alle uitvoeringen levert Omron met de uitgebreide versie van Windows XP op een Compactflash-kaart van 2, 4 of 8 Gbyte en een 12 of 15 inch touchscreen. Voor volledige HMI-functionaliteit is er CX-Supervisor, een gespecialiseerd open softwarepakket voor machinevisualisatie. De nieuwe modellen hebben twee Ethernet-poorten en een PCI-sleuf, twee USB-aansluitingen op de achterkant en twee keer USB met IP65-bescherming op het voorpaneel.

Het Reliability, Availability and Service-systeem (Ras) van Omron bewaakt en registreert voortdurend de status van de industriële pc, onafhankelijk van de hardware, het besturingssysteem en de applicaties. De Ras-kaart werkt samen met de Ras-software en is zo te configureren dat de gebruiker een melding ontvangt wanneer de apparatuur of programmatuur instabiel wordt. Ook is het mogelijk om het systeem automatisch maatregelen te laten nemen en fouten op te laten lossen. Omdat Ras de status nauwkeurig bijhoudt, zijn eventuele problemen eenvoudig te onderzoeken.

Omron biedt drie jaar garantie op zijn DyaloX-IPC‘s, minimaal vijf jaar leveringsgarantie voor hetzelfde product en zeven jaar reparatiegarantie vanaf de aankoopdatum.