Alexander Pil
4 July 2011

Het Leuvense Option heeft zijn mobiele 3G-camera Viu2 aangekondigd. Volgens de draadloosspecialist is het de enige plug-and-play stand-alone beveiligingsoplossing die live video en audio kan streamen van om het even waar naar om het even welk apparaat dat is aangesloten op internet. Option mikt met de camera op de bewaking van bijvoorbeeld kantoren, opslagplaatsen, vakantiehuizen en woningen.

Als er bereik is van een mobiel netwerk, steekt de gebruiker het Viu2-netsnoer in een stopcontact. Daarna activeert hij de bewakingscamera met een sms‘je en beheert hij hem via zijn gepersonaliseerde Viu2-webpagina. Wanneer het systeem beweging of geluid registreert, stuurt het automatisch een waarschuwingsbericht via sms of e-mail om de gebruiker op de hoogte te brengen. Het is mogelijk om slechts een enkele camera in te zetten, maar ook om meerdere exemplaren te installeren waarbij honderden gebruikers de streams kunnen bekijken en waarschuwingen ontvangen. Ook aanvullende diensten zoals cloud-opslag van de belangrijkste clips of registraties van bewegingsdetectie zijn beschikbaar.

Option_VIU2
Option gaf de oorspronkelijke camera van Inewit een nieuw jasje.

Option baseerde zich bij de ontwikkeling op technologie die het begin vorig jaar verwierf. Toen nam het de serversoftwaretechnologie over van Inewit. Het Mechelse bedrijf sleutelde al een tijdje aan zijn draadloze bewakingscamera‘s. Het kreeg zijn businessmodel echter niet rond en ging failliet. Option hoopt met de toevoeging van 3G-technologie en alle achterliggende software wel aan te sluiten bij de markt.

De Viu2 is momenteel in test bij netwerkoperatoren. De eerste volumeleveringen staan gepland voor de tweede helft van dit jaar. De applicaties voor de Iphone en Android-gebaseerde toestellen zullen binnenkort beschikbaar zijn.

BCe24 save the date