Pieter Edelman
13 March 2018

Option presenteerde voor het eerst sinds lange tijd jaarcijfers die een verbetering lieten zien – plus de nieuwe bedrijfsnaam: Crescent. De stap is het vervolg op het eerder aangekondigde reddingsplan waarmee het Leuvense technologiebedrijf definitief zijn roemruchte historie van zich afschudt.

Option werd ooit groot met inbouwmodems voor mobiele verbindingen, en haalde in zijn hoogtijdagen een omzet boven de driehonderd miljoen euro. Sinds het wegvallen van die markt richt het zich op het iot-segment, waarbij het afwisselend probeert in te zetten op engineeringdiensten, producten of end-to-end-oplossingen, geen van allen echter met veel succes.

Het laatste reddingsplan komt uit de koker van Eric Van Zele, voormalig ceo van Barco. Hij schoof vorig jaar aan bij Option om orde op zaken te stellen. Crescent is een reeds bestaande onderneming van Van Zele, die nu formeel door Option wordt overgenomen voor ruim tien miljoen euro. De twee bedrijven gaan daarna samen verder onder de Crescent-naam.

Hoopgevend is dat Option zijn omzet over 2017 met een kwart zag stijgen, naar 5,2 miljoen euro. Cruciaal hierin is dat de inkomsten van de Cloudgate, het kernproduct van het bedrijf, met 57 procent toenamen. Onder de streep dook het bedrijf nog steeds bijna een miljoen in het rood, maar ook dat is al een stuk beter dan het jaar ervoor: toen verloor het 7,9 miljoen euro.

 advertorial 
Microchip

Device lifecycle management for fleets of IoT devices

Microchip gives insight on device management, what exactly is it, how to implement it and how to roll over the device management during the roll out phase when the products are in the field. Read more. .

Option_Cloudgate