Nieke Roos
22 November 2016

Tien maanden na de aankoop van Innolumis Public Lighting uit Amersfoort en Lemnis Public Lighting uit IJsselstein doet Option de twee makers van ledgebaseerde straatverlichting alweer van de hand. De verkoop aan een niet nadere genoemde industriële partij voor een niet nader genoemd bedrag versterkt de cashpositie en verzekert de continuïteit van de Leuvense draadloosspecialist, die al geruime tijd in zwaar weer verkeert. Option blijft wel op contractbasis engineeringservices verlenen aan Innolumis. Zo zullen de bedrijven samen verder werken aan camera- en sensorgebaseerde slimme verlichting op basis van de Leuvense m2m-technologie Cloudgate.

Begin januari nam Option de Nederlandse specialisten in straatverlichting over om zijn portfolio uit te breiden met een totaaloplossing in de snel ontwikkelende markt van smart city-toepassingen, aldus oprichter Jan Callewaert toen. Nu zegt de topman toch te willen focussen op de kerncompetenties. ‘Via diverse contacten die ik de afgelopen maanden gehad heb met klanten en vele andere bedrijven is het glashelder dat Options sterktes, onze reputatie en waarvoor we wereldwijd erkenning krijgen, liggen bij draadloze connectiviteit – in de wereld van het industriële internet der dingen vertaalt in Cloudgate-oplossingen – en bij onze engineeringdiensten. Deze twee activiteiten zijn de fundamenten van het toekomstig succes van ons bedrijf.’

Om meer tijd vrij te maken voor het dagelijkse management en de internationale verkoop en businessdevelopment wordt Callewaert weer voltijds ceo van Option. Hij combineerde deze rol met die van bestuursvoorzitter sinds het naar huis sturen van de vorige directeur Frank Deschuytere afgelopen maart. Raadslid Francis Vanderhoydonck neemt de voorzittershamer voorlopig over.