Pieter Edelman
10 October 2012

De Leuvense draadloosspecialist Option zegt voor het einde van het jaar vijf miljoen euro nodig te hebben om de recente winstgevendheid en groei op korte termijn veilig te stellen. Het onderzoekt diverse manieren om dit nieuwe kapitaal op te halen.

Het geld is nodig omdat Option zich sinds dit jaar op andere markten richt: end-to-end oplossingen voor de professionele markt en particulieren, en niet meer de gestandaardiseerde producten voor mobiele operatoren die Chinese bedrijven goedkoper kunnen leveren. Daarvoor moet het bedrijf de verkooporganisaties uitbreiden en voorraden aanleggen.

Update: in Trends zegt voorzitter Jan Callewaert het bedrijf een half jaar vertraging heeft opgelopen met de introductie van zijn nieuwe producten omdat er nog fouten in zaten. Die zijn nu opgelost en Option is klaar voor de uitrol van zijn nieuwe producten. Naast vers kapitaal gaat het bedrijf ook zoeken naar manieren om kosten te besparen, onder meer door het personeelsbestand tegen het licht te houden.