René Raaijmakers
16 June 2008

Ordina Technical Automation verzelfstandigt door middel van een managementbuy-out. De directie heeft investeerder Gilde in de arm genomen om het volledige bedrijfsonderdeel met 375 medewerkers over te nemen. De naam van het nieuwe bedrijf is nog niet bekend.

Na ICT Automatisering is Technical Automation de grootste dienstverlener in de technische IT. Het bedrijf bedient zowel embedded- als industriële markten. De kerndiensten bestaan uit detachering, consultancy, projectmanagement, ontwikkeling en engineering.

In de embedded-IT richt Technical Automation zich vooral op de markten consumentenelektronica, halfgeleiders, medische technologie en transport en logistiek. Het heeft kennis en ervaring in architecturen, grafische interfaces, mobiele oplossingen, ontwikkelstraten, platformen en teststrategieën. In de industriële IT focust TA vooral op de markten farmacie, petrochemie en voeding. Daarbij gaat het vooral om expertise op het gebied van databases, Mes, PLC‘s, Scada en vrij programmeerbare systemen.

Gilde (GEM Benelux) richt zich op middelgrote en grote buy-outs. De investeerder beheert een portefeuille van ruim 2 miljard euro. Gilde investeerde onder meer in de IT-bedrijven PQR en Solidium, en daarnaast in Bakker Bart, Etna, Hans Anders, Hevea Dunlop, Nedschroeff en Peijnenburg.

BCe24 save the date