Paul van Gerven
23 November 2007

OTB Group heeft alle aandelen van Orgatronics teruggekocht van partner TNO. Orgatronics deed contractgebaseerde R&D-ondersteuning en productontwikkeling op het gebied van Oled en organische elektronica. Het Eindhovense bedrijf kreeg echter onvoldoende opdrachten.

De bv Orgatronics was in handen van machinebouwer OTB en TNO. Daarnaast participeerde het Dutch Polymer Institute (DPI). De R&D- en productielijn voor plastic elektronica, de Orgatron, was voor de helft van het instituut. TNO deed de operationele support. Deze lijn bevat machines voor inkjet, vacuümdepositie en een proces voor het aanbrengen van dunne beschermlagen. OTB heeft de machinerie teruggekocht.

Orgatronics20Orgatron web
De Orgatron-productielijn voor applicatieontwikkeling van organische elektronica staat weer bij OTB Group.

’We moesten constateren dat onze potentiële klanten niet wilden outsourcen. Ze hielden de ontwikkeling helemaal in eigen hand. We hebben een duur vehikel opgetuigd dat momenteel niet rendeert‘, aldus CTO Chris Boomaars van OTB Engineering. Hij betreurt de noodzaak om het bedrijf stil te leggen. ’Onze opzet voor Orgatronics was om dicht bij de markt te staan. Het is voor OTB erg belangrijk om te weten wat onze potentiële klanten willen.‘ Boomaars benadrukt dat de Orgatron deze functie kan blijven vervullen, ook nu hij weer terug is bij OTB.

Boomaars sluit niet uit dat Orgatronics een herstart krijgt wanneer de vraag naar zijn diensten zou aantrekken. Financieel directeur Sjoerd Herrema spreekt desgevraagd per e-mail van een ’plank-bv‘tje‘.

 advertorial 
Benelux RF Conference 2023 - PhD pitches

PhD pitches at the Benelux RF Conference

Learn about the latest trends and developments in high-end RF techniques. On 24 May, the Benelux RF Conference will take place in Nijmegen. New this year are the PhD pitches, in which young professionals present their research results. Make sure to reserve your seat in time and register now.