Alexander Pil
1 July 2005

Philips start met het ontwerpen van 65 en 90 nm-chips in het Indiase Bangalore. Dat meldt EE Times. Het ontwikkelcentrum met ongeveer 500 medewerkers richt zich op de volgende generatie consumenten-IC‘s zoals het Eindhovense Nexperia-platform. De Indiërs werken samen met Philips Research in Eindhoven en Philips-vestigingen in het Amerikaanse San José. De tape-out staat gepland voor volgend jaar.

’De geavanceerde platformchip maakt nieuwe consumententoepassingen mogelijk zoals 3D-tv‘s en hoogstaande bewegingsgebaseerde beeldverbeteringen‘, zegt René Penning de Vries, CTO van Philips Semiconductors. Het Eindhovense concern ontwerpt de chips voor het 65 nm-proces.

Ook focust Philips zich op herbruikbare IP-blokken. ’We verbeteren onze IP-ontwikkeling en productiecapaciteiten en breiden onze activiteiten op het gebied van verbindingsrandapparatuur uit‘, aldus Penning de Vries. ’We willen ons portfolio van herbruikbaar intellectueel eigendom vergroten zodat ook systeemchipbouwers kant-en-klare subsystemen ter beschikking hebben die ze rechtstreeks in hun complexe SOC‘s kunnen steken.‘ Samen met zijn onderzoekspartners Freescale en STMicroelectronics gaat Philips zijn pakket geavanceerde circuitblokken uitbreiden. Bangalore zal hierbij een hoofdrol vervullen.