Pieter Edelman
8 May 2018

Philips heeft Nightbalance uit Delft overgenomen. Dit bedrijf richt zich op ademhalingsproblemen tijdens de slaap, vooral snurken en slaapapneu, waarbij de ademhaling regelmatig stokt. Met behulp van een wearable worden slapers getraind in de juiste houding te gaan liggen.

Volgens Philips is de technologie van Nightbalance een goede aanvulling op zijn bestaande business voor slaaptherapie. Het bedrijf is een van de belangrijkste spelers in de miljardenmarkt voor beademingsmaskers die ingezet worden om slaapapneu te behandelen. Daarnaast heeft het heeft verschillende aanvullende producten en diensten.

Nightbalance SPT 01
Met een device dat met een band om de borst gedragen wordt, kan de slaappositie verbeterd worden.

Soms verdwijnt de aandoening echter ook gewoon als de slaper simpelweg anders gaat liggen. De slaappositietrainer van Nightbalance is een klein device dat met een band om de borst gedragen wordt. Als die detecteert dat de drager verkeerd ligt, wordt een subtiele trilling gegeven.

Het bedrijf werd in 2009 opgericht naar aanleiding van een onderzoeksproject aan de TU Delft. Sinds 2012 zet het de technologie al in Europa. In 2016 haalde het bedrijf ook 1,25 miljoen euro op bij investeerders om een certificering te halen voor de VS – de grootste markt voor behandeling van slaapapneu.

 advertorial 
Microchip

Device lifecycle management for fleets of IoT devices

Microchip gives insight on device management, what exactly is it, how to implement it and how to roll over the device management during the roll out phase when the products are in the field. Read more. .