Pieter Edelman
31 August 2009

Programmierbare Logik & Systeme (PLS) heeft een Eclipse-plug-in beschikbaar gesteld waardoor zijn Universal Debug Engine (UDE) 2.6 in de IDE bruikbaar is met zijn eigen perspectief. De Eclipse-plug-in is gratis beschikbaar voor UDE-gebruikers. De software kan ook nog steeds stand-alone draaien in RCP-modus.

UDE‘s eigen workspace-bestand is volledig geïntegreerd in de Eclipse-omgeving. Debugsessies zijn eenvoudig te definiëren als Eclipse-launch-configuraties en vanuit de C/C++-editor te starten. De instructiepointer wordt synchroon weergegeven in alle perspectieven. Breakpoints zijn zowel in de C/C++-editor als via debuggerspecifieke functies in te stellen. De C/C++-editors zijn ook in het UDE-perspectief te gebruiken. De paden van de bronbestanden leest de debugplug-in direct uit de Eclipse-workspace.

De Eclipse-plug-in is beschikbaar voor alle microcontrollerarchitecturen en -families die UDE 2.6 ondersteunt, waaronder Arm, C166/ST10, Power, SH-2A, Tricore, XC2000/XE166 en XScale. Ook het beheer van meerdere debuggerinstanties wordt ondersteund voor multicoretoepassingen. De tool werkt in Eclipse 3.4 (Ganymede) met de C/C++ Development Tools (CDT) 5.0.